Spirituális fogalmak, tanítások, szimbólumok

A szeretet nyelve

   A szeretet nyelve többnyire szavak nélkül működik. Valójában háttér-energia, egyfajta szándék a szavak vagy cselekedetetek mögött. A szeretet nyelvét azon keresztül beszéljük, ahogyan másokra nézünk, ahogyan megérintünk, hallgatunk másokat, ahogyan törődünk velük, gondoskodunk róluk. Egyszerűen olyan energia, mely keresztülárad rajtunk. Ennek az energiának pedig a lélek a csatornája. Feladatunk megengedni a lélek számára, hogy szabadon beszélhesse a Szeretet nyelvét, elkötelezni magunkat amellett, hogy minden kommunikációnk mögött a Szeretet szándéka húzódjon meg.

   Először is magunkkal kell a Szeretet nyelvén beszélnünk. Gyengédnek és szeretetteljesnek kell lennünk magunkhoz az önismeret felé vezető útunkon. Ez azt jelenti, hogy énünk mélyére nézünk, és felfedjük az egészet alkotó részeket: énünknek azokat a részeit is, amiket szeretünk, és azokat is, amiket nem, azokat a tulajdonságainkat, amiket kellemesnek tartunk, és azokat is, melyeknek már a puszta létezésétől is megijedünk, egyaránt szembenézünk énünk erős és sebezhető, szerető és szeretetlen oldalával.

   Ha teljes egészében tisztelni és becsülni tudjuk azt, akik vagyunk, könnyebben szólunk a Szeretet nyelvén önmagunkhoz, majd másokhoz és a Szellemhez is.

Buddhista hagyományban létezik egy gyönyörű meditációs gyakorlat, mely a Szeretet nyelvének felfedezését és megtapasztalását szolgálja:

   Hunyd le a szemed és kezd el mondogatni a következő mantrát: „Bárcsak a szívemben élhetnék. Bárcsak megszabadulhatnék minden szenvedéstől. Bárcsak meggyógyulhatnék. Bárcsak békében élhetnék.” Egy idő után figyelmed fordítsd valaki felé, aki közel áll hozzád, házastársad, szerelmed, vagy közeli barátod felé és e személy nevét illeszd a mantrába, „Bárcsak (név) szívében élhetne. Bárcsak (név)megszabadulhatna minden szenvedéstől. Bárcsak (név) meggyógyulhatna. Bárcsak (név) békében élhetne.” Egy idő után figyelmedet fordítsd valaki más felé, ez alkalommal olyan emberre, aki nem áll hozzád olyan közel, de aki valamilyen szinten az életed része. Majd folytasd olyan valakivel, aki része az életednek, de még a nevét sem tudod, majd foglalkozz egy teljesen idegen emberrel, majd végül a világgal.

Annyi féle variációt hozhatsz létre erre a mantrára, ahányat csak akarsz. Segít felfogni mindenfajta teremtménnyel való egységet, és megnyitni szívedet, hogy beszélhess a Szeretet nyelvét.

Alan Seale

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.